Primer Šoštarič

Erozija moralnih vrednot

Tako kot mnogi bralci moje spletne strani tudi sam še vedno težko verjamem, da se v naši »pravni« državi lahko dogaja kaj takega, A statistika, žal, ne laže. Prav neverjetne ugotovitve iz mojega prvega bloga so me spodbudile, da naslovim javno pismo na vse najvišje predstavnike slovenske oblasti (predsednika vlade, države, predsednik Ustavnega in vrhovnega sodišča, generalni državni tožilec, varuhinja človekovih pravic) in predsednike slovenskih političnih strank.

V pismu sem med drugim zapisal: »To je le delček tragične zgodbe moje družine, zajet v številkah« in nadaljeval: »Zavedam se«, sem pred leti zapisal nekdanjemu nadškofu Alojzu Uranu, »da s tem pismom ne bo rešen prime Šoštarič, ampak vas kot vrhovno moralno avtoriteto v Sloveniji želim obvestiti o totalni eroziji temeljnih etičnih in moralnih norm, ki jih v mojem primeru udejanjajo celo tisti, ki so po ustavi in zakonih dolžni braniti temeljne ustavne in druge pravice in se zavzemati za resnico. V mojem primeru pa se je že neštetokrat pokazalo, da sta laž in sprenevedanje edina resnica, ki ji zvesto sledijo celo sodišča.

Kakšno je pravzaprav stanje duha v Sloveniji več kot zgovorno dokazuje primer nekdanjega okrožnega državnega tožilca Mirana Železnika, ki je komisiji za peticije pri DZ že v začetku leta 2002 javno predlagal, naj policija odkupi Šoštaričevo stanovanje  (glej odgovor policije:
 Odkup stanovanja)

Moj spis se je med drugim pojavil tudi med tistimi, ki jih je Železnik zadrževal v svoji omari, po njegovi razrešitvi pa je bil nekaj časa celo zagovornik I. A.….

Kam vse to vodi?

Ob tem se sprašujem, kam vse to vodi, koliko tisoč ur so policisti, tožilci, sodniki in vsi drugi v teh letih porabili za primer Šoštarič in kolikokrat po 100 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja je bilo v vseh teh letih povsem neupravičeno porabljenega v primeru Šoštarič. Celotno pismo je dosegljivo na: Javno pismo-28.11.2011

Na koncu pisma sem še zapisal: »Spoštovani predstavniki slovenske oblasti in kandidati za predsednika vlade, po enajstih letih vas zdaj javno sprašujem, kaj ste do zdaj storili v primeru Šoštarič in kaj boste konkretno storili, da se po enajstih letih stvar zaključi.  Pričakujem vaš pisni odgovor, ki ga bom z veseljem objavil na moji spletni strani.

Nas zaključku pisma sem dodal še pobudo za črtanje šestih členov iz slovenske ustave z obrazložitvijo:  »Navedene osnovne ustavne in človekove pravice so namreč v primeru moje družine grobo kršene že enajst let. Ker mi v tem času nihče v tej državi ni mogel zagotoviti osnovnih ustavnih pravic in mi zagotoviti nemotenega dostop do lastnega doma, po mojem prepričanju nima nikakršnega smisla, da so omenjene ustavne pravice zapisane v slovenski ustavi, saj jih v praksi nihče ne spoštuje, zato predlagam, da se črtajo iz ustave«.

Kategorije: Blog

Komentarji so izklopljeni.